Benvinguts i benvingudes!

Aquest bloc és una eina d'informació i comentari per al meu alumnat de l'IES Lluís de Requesens de Molins de Rei. Hi trobareu els temes treballats a classe, la referència bibliogràfica de les lectures obligatòries, enllaços a manuals, diccionaris, autoaprenentatge, literatura, cultura pròpia i aliena.
Espero que us sigui útil i profitós.

Ben cordialment.

Domènec Salvadó


diumenge, 12 d’octubre del 2014

2N ESO LLENGUA CATALANA CURS 2014-15

LECTURES CURS 2014-15
1A AVALUACIÓ:


Les llàgrimes de Shiva

Autor/a: César Mallorquí
Il·lustrador/a: Paco Giménez
ISBN: 84-8115-940-9
Nre. de pàgines: 240
Mida real: 13 x 19 cm.
PVP: 9,95 €
Premi Edebé de Literatura Juvenil 2002
Sinopsi:
Una vegada vaig veure un fantasma. Sí, un espectre, una aparició... Aquesta història no és el que se sol denominar una novel·la de terror. Tot va començar amb un enigma: el misteri d’un objecte molt valuós que va estar perdut durant set dècades.


2A AVALUACIÓ:



Romeu i Julieta
Autor/a: Shakespeare, William
Il·lustracions: Kirschner, Álex
Col·lecció: Clàssics a Mida

Romeu i Julieta és una de les obres més famoses de la literatura universal. És també una tragèdia d’amor juvenil, apassionat i sense límits. El seu autor, William Shakespeare, ens presenta dues famílies —els Montesco i els Capuleto— que són grans enemigues des de fa molts anys. Romeu Montesco coneix Julieta en una festa organitzada per la seva família, els Capuleto. Romeu, que assisteix a la festa emmascarat, s’acosta a Julieta. Sorgeix aleshores un amor apassionat entre els joves de les dues famílies rivals, que donarà lloc a un conflicte de conseqüències fatals per als amants.





3A AVALUACIÓ:


 




L'ombra del Stuka

Pau Joan Hernández i de Fuenmayor

Fitxa tècnica
Data de publicació: 01/06/2009
168 pàgines
ISBN: 978-84-92671-62-5
Codi: 175038
Format: 12,9 x 20,5 cm.
Presentació: Rústega sense solapes
Col·lecció: COL.LECCIÓ JOVE

Sinopsi

...de la legió Còndor que tripulava, com a artiller, en Franz Wigobald, el qual va anar a viure al poble després de la guerra. Però per a l'Elvira i en Roger, que viuen l'estiu dels seus quinze anys, això són històries de vells, com les llegendes que explicava l'avia Alexandra sobre els fantasmes que ronden les ribes del riu. Fins que un dia de juliol arriba al poble en David, un jove jueu alemany que ha viatjat fins a l'Ebre per reconstruir la història de la seva família. Aleshores, en pocs dies, els espectres del passat reviuran de cop per trencar cinquanta anys de silenci.En aquesta mateixa col·lecció ha publicat Tot et serà pres (núm. 7), Porta falsa (núm. 24) i Quan el cerç bufa al migdia (núm. 83).